Chile strækker sig over 4.500 km. på den sydamerikanske vestkyst, hvor Andesbjergene møder havet. På intet sted er landet over 200 km. bredt.

Her findes bjerge, ørkner, vulkaner, højsletter, floder, regnskove, vindistrikter, pingviner, llamaer, flamingoer og mange andre eksotiske dyr. En lang række områder er fredet som nationalparker. Som turist tager man til Chile for at opleve disse ting. I tilgift møder man et meget hjælpsomt og imødekommende folk.

Klimaet er stærkt præget af den iskolde Humboldt havstrøm og temperaturen på land og til vands er langt under, hvad vi er vant til på tilsvarende breddegrader i Europa. Ørknerne befinder sig i den nordlige del sammen med de tre nationalparker, Lauca, Salare de Surire og Isluga. Størstedelen af befolkningen bor i den centrale del ved Santiago (her ligger vindistriktet også). Længere mod syd findes Chiles grønne hjerte med vulkaner og søer. Længst mod syd ligger stormomsuste og kolde Patagonien med Kap Horn og Magellansstrædet.

Chile er det mest velstående af de sydamerikanske lande, men der er et stykke vej op til vesteuropæisk niveau. På den anden side ser man få tiggere og som turist rækker det at efterleve de sædvanlige sikkerhedsregler.

Den industrialiserede masseturisme er endnu ikke kommet til Chile. Der er meget få turistklasse hoteller og meget få taler engelsk. Det gør rejsen lidt mere vanskelig men oplevelserne så meget større og prisniveauet til under halvdelen af det europæiske niveau.

Dette site beskriver vores oplevelser under en 14 dages rundrejse i december 2002. Samtidig skal der lyde en stor tak til Peacock Travel for hjælp med arrangementet af rejsen.

Doris & Palle Stenver